Saadessani 7 vuotta sitten Brysselissä 16 maan edustajilta aplodit Personal EU -konseptilleni komission New Working Environments -toimiston workshopissa oli unionissa kaikki ehkä liiankin hyvin. Maiden taloudet ja politiikat eivät tuntuneet liiemmälti tökkivän ja 400 miljoonaa eeuulaista vasta haisteli sosiaalisten verkostojen uusia tuulia. Ei ollut laajemmalti mitään pakottavaa syytä haastaa hierarkioita ja asennoitua minä- ja 24/7-tasoilla olemaan avain “unionin puuttuvaan organi(c)saatiotasoon”.

Tänään ovat unionissa vitsit vähissä kun mikään tuttu hallintanaru ei toimi.

Me unionielämää kuka mistäkin maasta ja vinkkelistä kurkkivaiset puramme tuntojamme ja turhautumistamme näppistemme äärellä ventovieraille vauhdilla kasvavaan virtuaaliavaruuteen.

Oman itsemme näkeminen intressiemme keskipisteessä on kyllä selvä juttu. Sosiaalisten verkostojemme jäsentymättömyys ja yhteispeli hitaasti jos lainkaan uudistuvien organisaatiorakenteiden kanssa tekee olosta usein vain inhottavan infoähkyisen.

Personal EU:n tulemisen kannalta kaikki taustatekijät (presidentinvaaleja myöten) ovat itse asiassa kulkeneet ihanteelliseen suuntaan. Yksilöllä on kaikkialla kasvava tarve saada sisään- ja uloshengitettävään viestimiseensä uudentasoista mielekkyyttä ja aikaansaavuutta: paljon rajattomampaa ja merkityksellisempää yksilöllistä kosketuspintaa samanhaasteisten yksilöiden kanssa tarpeeksi (ja vain tarpeeksi) kattavissa puitteissa.

Niinpä – entä konkretia? Mikä on täsmälleen se puuttuva palikka, mitä sillä tekisi ja miten se nopeasti syntyisi?

Personal EU TeamFinder. Se on oleellinen, se puuttuu ja sen mukana lupaavasta huomisesta liian paljon.

TeamFinder olisi nappi suurimmissa sosiaalisen median eri kategorioiden paikoissa: Facebookissa, LinkedInissä, Google+:ssa, ENoLLissa… Nappi, jota useimpien tekisi mieli kokeilla ja joka sitten johtaisi rajattomasti aivan uudentasoiseen minäkeskeiseen tiiminrakentamiseen.

Avainideana oman minän kansainväliset jatkeet – “someone like me from each EU country”. Eli koko kotimarkkinaunionin kattava ainutlaatuinen kosketuspinta juuri ja vain minun omia 24/7-oleellisuuksiani (ja samalla omiaan) huomisen ponnistualustana pitäviin. Joka maassa siihen yhteen, jonka “tag cloud” on eniten kuin omani.

Mikä unioninlaaja yrityshautomo! Mikä työnilofoorumi! Mikä uusien ulottuvuuksien tiimi! Mikä sauma oppia ja oivaltaa innostuneesti ja juuri itselleni räätälöidysti. Mikä tilaisuus moninkertaistaa oma itseni unioninlaajuiseksi!

Mikä hyvänsä unionin kehittämiseen omakohtaisesti osallistuva taho voisi saada TeamFinderin aikaansaamiseen osallistumalla itselleen runsaasti uuden aikakauden ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa. Itse unioni mukaanlukien. Ja siinä asian ydin piileekin: Tämä ei ole rakenteita repivä vallankumous – vaan rakenteita täydentävä tarkoituksenmukaus, jonka toteutuksen käynnistäjillä on oltava “suora yhteys unionin sydämeen”. 2-30 000 euron pesåmunalla syntyisi asian oikein oivaltavien bittinikkareiden käsissä fainderi, joka ei jarruttaisi idean innostamaa positiivista ketjureaktiota vaan joka osoittautuisi yhä upeammaksi asian ytimeksi mitä enemmän työkaluja kasvava tiimien tiimistö Personal EU:n arkeen kaipaisi.

Olen kirjoittanut ja kertonut TeamFinderista melkoisen määrän palopuheita ja speksejä ja saanut niillä idealle tuhansia verkostoystäviä ja jopa suuriakin melkein-läpimurtoja.

Nyt haluaisin sinut ympyröinesi jatkamaan tästä kanssani asian ytimen eli TeamFinder-napin aikaansaamiseen ja istuttamiseen unionikulttuuriin.

 

 

Inspiring European Innovativity!

 

Kurre

“Mr Personal EU”

http://www.personaleu.eu

ja jo vähän kaikkialla sosiaalisessa mediassa